maanantai 22. lokakuuta 2012

Muodonmuutos -Viherhuoneesta työhuone :)


Olen jo odotellut ilmojen kylmenemistä, jotta saan sytyttää takkaa ja nautiskella sen tunnelmallisesta hehkusta. Tänään ihastuttavan kirpsakan aamulenkin jälkeen Tuomarinkartanon syleilyssä oli mukava päättää hieman viluisena oman takan lämpöön. On mukavaa istuskella keittiön pöydän ääressä, katsella vuoroin ulos ikkunasta ruskan sävyjen tanssia auringon valossa ja vuoroin takkatulen pehmeää hyväilyä klapien ympärillä. 

Poikani on koulussa, mies työmatkalla ja minä yksin istun yksin kotona nauttien tästä hiljaisuudesta joka ympärilläni vallitsee. Vain takkapuut välillä napsahtelevat rauhoittavasti.

Syksyn tullen minulla aktivoituu jonkinlainen "pesän rakentamisvietti". On tarve järjestää ja laittaa asioita kuntoon "talven varalle". Viherhuoneeni sai uuden järjestyksen. Tähän saakka vain "seurustelutilana" palvellut viherhuone sai lisäksi pienen työpisteen sekä pienen metallisen sängyn runsaan tyynyvuoren kera. Tämä kaikki inspiroitui opintojeni kautta. Tuntuu että läksyjä on hyvä lukea mahdollisimman valoisassa huoneessa.
Näkymä viherhuoneesta on suoraan puutarhaamme, jossa komeilee vielä näin syksyllä kaunis japanilainen puutarha. Sen rauhoittava olemus laittaa ajatuksia seesteisesti liikkeelle.. 

Valkoiset nojatuolit ovat löytyneet huutokaupasta. Ne maksoivat yhteensä vain 5 euroa.
Tuolien kiinteisiin kankaisiin tulee helposti tahroja, toisaalta viherhuone meillä edustaa "mökkifiilistä", joten
tahroja voi mukavasti peittää esimerkiksi tällä Jeanne d´Arc Livingin juuttisäkillä. Keskellä
sijaitsee mieheni valmistama, aluksi verannallamme palvellut tiikkipuutarhalaatikko, jonka sisustusbuumissani maalasin valkoiseksi Osmosalilla. Kannen saa näppärästi nostettua ylös ja sisään laitettua vaikkapa käsityöt tai aikakausilehdet piiloon.

Katselin pitkään erilaisia työpisteitä / työpöytiä ja lopulta päädyin Nordalin
valkoiseen "Ball Leg -sivupöytään". Kaveriksi nappasin mustan
Traktorinpenkkituolin ja tuolille lämmittämään valkoisen lammastaljan.
Päydällä ovat Jeanne d`Arc Living "Madonna ja baby -patsas" ja "valkoinen puujalkainen centrepiece".Nordalin naulakossa roikkuvat Jeanne d`Arc Livingin enkelin siivet sekä
vanhat JDL:n luistimet.


Tuolin takana nojaavat seinään vanhat puiset "Lampiset".
Ne löytyivät eräältä kirpputorilta. Tänä päivänä ei taida löytyä enää
noin kauniita suksia mistään...


Tämä hassu käsittääkseni enemmän myymäläkäyttöön tarkoitettu "esittelyhylly" on  ilmeisesti Nordalin mallistosta. Poistin siitä muutaman tason ja siirsin
Orkideani hyllylle. Koska Nordalin esittelyhylly oli likaisen kerman vaalea, maalasin sen
Osmosalilla kuultavan valkoiseksi. Nyt pidän siitä kovasti! Tämä löytyi erään myymälän jäämistöstä.

Huoneen perälle sijoitettiin lasten metallinen sänky. Sänky löytyi
Kierrätyskeskuksesta kesän lopulla ja maksoin siitä vain 15 euroa.
Sänky oli alunperin musta, mutta maalasin sen myös osmolla valkoiseksi.
Viherhuoneessamme on läpikulku huoneen molemmista päistä ulos.
Sijotin sängyn tarkoituksella päätyyn, jotta läpikulku ohjautuu
vain toiselle ovelle ja huoneessa säilyy oma "rauha" :)Jotta huoneessa olisi "pientä" nostattavaa chic-tunnelmaa , päädyimme
kattokruunuihin.


Työpiste ja seurustelutila ovat aivan vierekkäin, mutta näyttävät silti aivan hyvältä näin.Vanhan ajan lyhty roikkuu ikkunassa luoden valoa pimeään aikaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti