maanantai 16. huhtikuuta 2012

Kesän mökkikausi on avattu! Aittahuoneen uudistaminen aloitettiin.


Ihanaa, talven pitkä odotus on päättynyt! Upea sunnuntainen auringonpaiste houkutteli meidän perheen päiväretkelle mökille. Rakastamme mökkeilyä ja luonnossa liikkumista. Mikään ei vedä vertoja luonnon rauhalle ja kiireettömyydelle.

Mökki on ihanteellisesti vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä, joten siellä voi piipahtaa vaikka vain päiväseltään. Mökki on järven rannassa, siellä on aitta ja tupa. Aitassa on kaksi omalla uloskäynnillä olevaa huonetta, joista toinen on meidän käytössämme. Se on ihanan pikkuruinen, sisältäen 1,5 leveän sängyn kahdella kerroksella sekä pienen tilan, johon mahtuu kahvipöytä ja tuolit, pieni kirjahylly ja oma jääkaappi.

Olemme jo pitkään miettineet aittahuoneen sisätilojen maalaamista, mutta tätä ennen "muut työmaat" ovat vieneet aikaamme, joten maalausurakka on aina siirtynyt. Kotoa toimme mukanamme pänikän valkoista seinämaalia sekä pensselit ja minä pääsin suosikkiharrastukseni pariin, maalaamaan.

Aitan seinät ovat paksua hirsipuuta ja alkuperäiskunnossa. Tarkoituksenamme oli saada pieneen tilaan lisää valoa ja avaruutta. Rakastan puuta elementtinä, mutta pienessä tilassa se syö valoa ja näyttää tunkkaiselta.
Valitsimme aittahuoneen tyylisuunnaksi  - tanskalaistyylisen valkoisen sisustuksen-. Tässä kuvasia ensimmäisestä ja toisesta vaiheesta. Työ jäi vielä kesken, tarkoituksenamme on jatkaa ensi kerralla työ loppuun. 

Tässä muutama kuvanen alkuperäisestä huoneesta.
Seinät, katto, lattia ja sänky ovat kaikki puuta,
mikä on suomalaiselle mökille hyvin tyypillinen ulkoasu.
Oikealla kuvassa vihreä kahvipöytä tuoleineen.Siirsin pois hyllyköt, verhotangot ja tuolit.. ja aloitin työn.. Eikö näytäkkin siltä että
on helpompi hengittää? Mikä valo ja raikkaus?!


Myös katto sai uuden sävyn. Oikeassa yläkulmassa näkyy vanhaa katon väriä.
Katon pimet kulmat ovat nyt valoisia ja ilmavia! Sähköjohtojen pintavedot uppoavat kauniisti maaliseinään.Rajasin sunnuntain urakan seinässä menevän sähköjohdon mukaan.
Tarkoitukseni on jatkaa tästä ensi kerralla :)


Tästä se lähtee :) Ihanaa kun tulee kevät ja kesä!
Laitan taas kuvasia aittahuoneen muutoksesta kun vierailemme jälleen mökillä.
2 kommenttia:

  1. Voi kun olisi aikaa ja energia tehdä sama meidän mökillä!

    VastaaPoista
  2. : ) Niin minäkin ajattelin monta vuotta, mutta kyllä sekin päivä tulee :)

    VastaaPoista